Ulrich Wentzlaff-Eggebert

Uli Wentzlaff-Eggebert
Uli Wentzlaff-Eggebert
(1975, München)
contrabas en basgitaar

Uli kwam via de cello terecht bij de basgitaar en de contrabas. Hij studeerde basgitaar aan de "Bass School Munich", een opleiding voor studiomusici in München, Duitsland.

Vervolgens specialiseerde hij zich verder op contrabas en basgitaar lichte muziek op het Conservatorium van de Hogeschool Enschede, waar hij ook muziektherapie studeerde.

Hij heeft gestudeerd o.a. bij Ruud Ouwehand (contrabas), Wilton Jongmans (contrabas klassiek), Wilbrand Meischke en Davy de Witt (basgitaar). In 2003 is hij als bassist "cum laude" afgestudeerd.

Uli heeft een brede muzikale interesse (van rock tot bigband, van Balkanmuziek tot musical). Met het Far East Jazz Orchestra won hij in 2004 de eerste en in 2005 de tweede prijs van het Nationaal Bigband Concours in Hoofddorp. In 2005 wist hij aldaar ook de CMB Language Consultant Prijs voor de beste solist te winnen.

Met het Jazztrio "Robinson, Freitag und Caruso" Robinson, Freitag & Caruso werd hij uitgenodigd om te spelen op het jazz- en wereldmuziekfestival 2004 in Jyväskulä, Finland. Ook wonnen deze mannen in 2002 het "Meester Gezel Concours" en in 2005 de "Dutch Jazz Competition" op het North Sea Jazz Festival, Den Haag.

Op dit moment is Uli vooral actief als jazzbassist en heeft intussen samengewerkt met vooraanstaande jazzmusici als Charlie Mariano, Gerd Dudek, Ben Herman, Sebastian Altekamp, Silvia Droste, Jon Hondorp, Herb Geller, Jan Wessels, Jean-Francois Prins, Bruno Castellucci, Ken Norris, Judy Niemack, Greetje Kauffeld, en Beverly Daley.

CDs: